T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MARMARİS - Marmaris İçmeler H. Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

AB PROJELERİMİZ HİBE ALMAYA HAK KAZANDI

Avrupa Birliği Eğitim Ortaklığı Proğramı Erasmus+ çerçevesinde okulumuz koordinatörlüğünde, Ulusal Ajansa sunduğumuz KA229 'Social Activities are Necessary for Special Education Needs' adlı projemiz 1223 projeden hibe almaya hak kazanan 87 proje arasına girmeyi başarmıştır.

"SAN for SEN" isimli KA229 projesi kapsamında ortak ülke okulları özel eğitim/kaynaştırma öğrencilerinin sosyal becerilerini geliştirmek için yaratıcı drama, art terapi ve müzik gibi sosyal aktiviteleri kullanacak ve 24 aylık proje süresi içerisinde ortak okullar ziyaret edilerek hem öğrencilerin farklı tekniklerle çalışması ve tanışması sağlanacak hem de öğretmenler farklı teknikleri deneyimlemiş, öğrenmiş olacaklar. Bu projenin ilk hareketliliği Şubat ayında Marmaris'te olacaktır. Sıtkı Zaralı İlkokulu ve Halit Narin M.T.A.L. olarak proje ortaklarımız Estonya, Litvanya, Portekiz ve Yunanistan'dan gelen öğretmenleri 4 gün boyunca ilçemizde ve okullarımızda ağırlamaktan onur duyacağız.

Okulumuzun hibe almaya hak kazanan diğer projesi ise; Okulumuz liderliğinde Sıtkı Zaralı İlkokulu ve Marmaris Ortaokulu ile konsorsiyum olarak yazdığı 'Creative Drama for Special Educational Needs' adlı projedir. 2019 yılında ulusal Ajansa sunulan 4637 KA101 projelerinden kabul edilen 213 proje arasına girebilen Muğla ilinden 3 projeden birinin koordinatörüyüz. 2019 teklif çağrısı döneminde koordinatör olarak sunduğumuz iki projenin kabul olmasının gururunu yaşıyoruz.

"CD for SEN" isimli KA101 projesi kapsamında ise konsorsiyum üyesi 3 okuldan toplam 5 öğretmen İngiltere ve İzlanda'da özel eğitimde yaratıcı dramanın uygulanışı konulu birer haftalık yapılandırılmış kurs faaliyetlerine katılacak; edindikleri deneyimleri kendi okullarında ve ilçemizde isteyen diğer okullarda uygulamaya dönüştüreceklerdir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.09.2019 - Güncelleme: 19.02.2024 08:58 - Görüntülenme: 201
  Beğen | 0  kişi beğendi