T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MARMARİS - Marmaris İçmeler H. Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

I will survive

Bu projenin 15-21 yaş arası engelli ve engelsiz öğrencilerle yapılması amaçlanmıştır. Bu genç öğrencilerle çalışırken, tehlikeli durumlarla başa çıkmak ve doğal afetlerde hayatta kalmak için bilgi ve becerilerden büyük ölçüde yoksun oldukları sonucuna varılarak proje tasarlanmıştır.

Herhangi bir acil durumda, yeteneklerine bakılmaksızın birçok farklı insanın dahil olacağını göz önünde bulundurarak, durumları olabildiğince gerçekçi hayal edebilmemiz ve simüle edebilmemiz için projeye hem normal hem de özel okullardan öğrencileri dahil etmek istiyoruz. 

Bir okul yılı boyunca öğrenciler ve öğretmenler, farklı tehlikeli durumlarla başa çıkmak için beceriler öğrenme ve kendi yeteneklerini gösterme şansına sahip olacaklar. Sonuçları göstermek için farklı araçlar kullanacaklar: video materyali, skype konferansları, bilgi yarışmaları, posterler, el ilanları, oyunculuk vb.

Proje aracılığıyla:

• Öğrenciler, ani ve tehlikeli durumlarda ve doğal afetlerde - depremler, seller, terör saldırıları, hepimizin yaşayabileceği acil durumlar, araba kazası, doğada kaybolma, yılan ve böcek ısırıkları, karşılaşmalar gibi hayatta kalabilmek için aşağıdaki beceri ve yeterlilikleri kazanacaklar yaban hayatı veya hatta yaralanmalar, kırılma, boğulma, boğulma vb.

• Engelli öğrenciler, proje faaliyetlerine aktif olarak katılacak ve tehlikeli durumlarla başa çıkmaları için teşvik edilecek

• Diğer ülkelerden gelen öğrencilerle bağlantı kurmakta zorluk çeken öğrencileri güçlendirmek

• öğrencilerin gözünden okulun uluslararası sunumu

• öğrencilerin yaratıcılığını teşvik etmek

• yabancı dil öğrenimini teşvik etmek

• Becerileri sunmak için BİT becerilerinin ve çeşitli medya ve programların kullanımını teşvik etmek

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2020 - Güncelleme: 17.02.2024 11:15 - Görüntülenme: 231
  Beğen | 1  kişi beğendi