T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MARMARİS - Marmaris İçmeler H. Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Dersleri Yaşayarak Öğreniyorum

Bu projede derslerde işlenen konuları gerçek hayatla bağlantı kurarak kalıcı öğrenme amaçlanmaktadır. Öğrenciler bu proje sürecinde hem öğrenecek, hem eğlenecek hem de sosyal, toplumsal iletişim becerilerini geliştireceklerdir.

Bu projeye katılan öğrencilerin sosyal iletişim becerilerinin artacağı, kendilerine olan güvenlerinin artacağı ve doğaya saygılarının artacağı beklenmektedir. Bilgi hazinelerinin ve okuma-yazma becerilerinin gelişeceği düşünülmektedir.

Etkinlikler ve açıklamaları aşağıdaki gibidir:

1. Büyüklerimin Zamanı ile Benim Zamanım: Öğrenciler çevrelerinden bulup getirdikleri eski eşyalarla sınıfta bir kültürel miras sergisi oluşturacak. O gün velilerin de desteği ile sınıfta eski çocuk oyunları oynanacak.
2. ''Tahta Kaşıkla Kukla Yap Konuştur'' bu etkinlikte öğrenciler evde ya da okulda tahta kaşıktan kukla yapacaklar. Konuşturma, oyun bölümü sınıfta yapılacaktır.
3. ''Ailemle Tarihi Yerleri Geziyorum'', bu etkinlikte öğrenciler bu yıl veya daha önceki yıllarda gezdikleri tarihi yerlerin fotoğraflarını getirerek (flash disk veya çıktı yoluyla), sınıfta arkadaşlarına kısa sunumlar yapacaklar.
4. ''Karagöz ve Hacivat Kuklaları Yapıp Konuşturuyoruz'' bu etkinlikte öğrenciler evde ya da okulda tahta kaşıktan kukla yapacaklar. Konuşturma, oyun bölümü sınıfta yapılacaktır.
5. ''Nasreddin Hoca Sınıfa Gelirse'' öğrenciler gruplara bölünecek ve bir Nasreddin Hoca fıkrasını canlandıracaklardır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2020 - Güncelleme: 10.03.2024 15:33 - Görüntülenme: 278
  Beğen | 0  kişi beğendi