Plan a Trip and Gain Exprience

Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir eğitim, öğretim ve kültür ağı olan eTwinning portalında yürütülmekte olan turizm konulu bir projedir.

Bu proje turizm endüstrisi, gezilerin organizasyonu ve uygulanması konularını içermektedir. Projenin temel işleyişi, her bir ortak ülkede multimedya araçlarıyla bir gezi planı yapmayla başlayacaktır. İlk aşamada öğrenciler farklı kuruluşlarla iletişim kuracak ve böylece turizm için gerekli olan ofis çalışmalarını deneyimleyerek keşfedecekler. İkinci aşamada kendileri rehber olacaklar ve proje ortaklarına geldikleri bölgeyi tanıtacaklar. Her okulun öğrencileri birbirleri için bir film hazırlayarak seçilen bir bölgeyi sunacaklar. Bu şekilde, kültürel ve doğal güzellikler hakkındaki bilgiler ortak ülkeler arasında paylaşılmış olacaktır.

Proje amaçları;

• Takım oluşturma.

• Dil becerilerinin geliştirilmesi.

• Profesyonel kelime dağarcığı geliştirme.

• Çeşitli ülkelerden insanlarla tanışma ve onlarla çalışma

• Turizmle ilgili mesleki deneyim paylaşımı

• Avrupa'nın bölgeleri hakkında turist bilgisini arttırma

Projenin beklenen sonuçları;

- İngilizce kelime haznesi ve dil becerilerinin geliştirilmesi.

- Farklı yöntemler (haritalar, grafikler, ppt, pdf belgeleri) kullanarak bilgilerin nasıl sunulacağını öğrenmek

- Çeşitli iletişim araçları aracılığıyla insanlarla ve işletmelerle iletişim kurma becerisinin geliştirilmesi: Telefon, e-posta / sohbet / video konferans.

- Geziler düzenlemede profesyonel bilgi edinme

- Doğal ve kültürel bilgi edinme.

Yayın: 02.12.2020 - Güncelleme: 10.03.2024 15:43 - Görüntülenme: 260