SAN for SEN eTwinning projesi hakkında bilgi

Okulumuzun koordinatör olarak yürüttüğü Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projesinin ortak ülkelerde öğrencilerle yapılan çalışmaların fotoğraf paylaşımlarının yer aldığı, poster yarışmasının yürütüldüğü, yaygınlaştırma çalışmalarının yapıldığı eTwinning versiyonudur.

Hibe sözleşlemesinde imzalandığı üzere 'Social Activities are Necessary for Special Education Needs' projesinin resmi ortakları Portekiz, Esyonya, Litvanya ve Yunanistan'dır. Projenin resmi ortaklarıyla başlatılan bu eTwinning projesinde aylık olararak özel eğitim öğrencilerinin sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla yapılan çalışmaların fotoğraf paylaşımları yapılmıştır. Poster ve logo yarışması düzenlenmiş, LTT aktivite fotoğrafları paylaşılmıştır. İkinci yıl ise portala farklı ülkelerden öğretmenler davet edilerek projenin Avrupa'da tanınınırlığının artması sağlanmıştır. Yapılan duyurular sonucu projeye 9 ülke dahil edilmiştir. Projeye dahil olan öğretmenlerden ilgili sayfalara kendi öğrencileriyle yaptıkları çalışma fotoğraflarının yüklenmesi istenmiştir. Böylece yapılan çalışmaların çok yönlü değişimi ve öğretmenlere farklı bakış açıları kazandırılması da sağlanmıştır.

Projenin amaçları;

-Özel eğitim öğrencilerinin sosyal becerilerini artırmak

-Öğrencilerin kendini ifade etme becerilerini ve özgüvenlerini artırmak

-Özel eğitim öğrencilerinin kendilerini evrensel bir dil olarak sanatla ifade etmelerini sağlamak

-Özel ihtiyaçları olan bireylerin topluma entegrasyonunu sağlamak

-Öğrencilerin dezavantajlarından etkilenmeme oranını azaltmak

- Etkinliklere gönüllü öğrencilerin katılımı ile engelli öğrencilerin sahiplenildiği önyargısız bir eğitim ortamı sağlamak.

-Farklı uzmanlık alanlarındaki bilgileri kullanarak öğretim teknikleri hakkında yeni bakış açıları ve bilgiler kazanmak.

-Özel gereksinimli bireylerin sosyal yeteneklerine yönelik toplumlarda farkındalık yaratmak.

-Toplumda özel eğitim gerektiren bireylere yönelik önyargılı tutumların ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak.

02-12-202002-12-2020

Yayın: 02.12.2020 - Güncelleme: 10.03.2024 15:35 - Görüntülenme: 313