Marmaris Halit Narin Nesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Aldı

Marmaris Halit Narin Nesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin iş hayatına adım atmadan önce iş sağlığı ve güvenliği bilincini geliştirmek amacıyla bir eğitim programı düzenledi.

Eğitim programında, işyerlerinde karşılaşılabilecek riskler, kaza ve meslek hastalıklarına karşı korunma yöntemleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı ve acil durum prosedürleri gibi konularda teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Eğitime, iş güvenliği uzmanları ve meslek liselerinin alan öğretmenleri katıldı. Uzmanlar, sunumlar ve uygulamalı gösterilerle öğrencilere işyerlerinde güvenli çalışma kültürünün önemini anlattılar.

Okul Müdürü Bahattin YAŞIN, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin iş hayatına güvenli bir şekilde başlamaları ve işyerlerinde oluşabilecek risklere karşı bilinçli olmalarını önemsiyoruz. Bu eğitim programıyla, öğrencilerimiz iş sağlığı ve güvenliği konusunda temel bilgileri edinmiş oldular." dedi.

Eğitim programına katılan öğrenciler de iş sağlığı ve güvenliği bilincini geliştirmenin önemini vurguladılar ve aldıkları bilgilerden memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Eğitim Programının Konuları:

• İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Kavramları
  • İşyerlerinde Risk Değerlendirmesi
  • Kişisel Koruyucu Donanımlar
  • İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
  • Acil Durum Prosedürleri
  • Meslek Hastalıkları ve Korunma Yöntemleri
  • İş Kazalarına Karşı Önlemler

Katılımcılar:

• Marmaris Halit Narin Nesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri
  • Meslek liselerinin alan öğretmenleri

Eğitim Programının Sonuçları:

• Öğrenciler, işyerlerinde karşılaşılabilecek riskler konusunda bilinçlendi.
  • Kaza ve meslek hastalıklarına karşı korunma yöntemlerini öğrendi.
  • İş ekipmanlarının güvenli kullanımı hakkında bilgi edindi.
  • Acil durum prosedürlerini öğrendi.

04-03-202404-03-2024

Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 10:27 - Görüntülenme: 80