Nis

Okulumuz öğrencileri, 25/04/2024 tarihinde Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nı ziyaret ettiler. Fuar kapsamında, farklı alanlardan birçok proje sergilendi ve öğrencilerimiz bu projeleri inceleyerek keyifli vakit geçirdiler.

Nis

Türkiye-Azerbaycan ortaklığıyla Okulumuzun kuruculuğunda yürütülen  "Biz Her Yerde Varız" eTwinning Projemiz öğrencilerimizin sosyal etkinliklerde aktif olmasını sağlayarak kültürel açıdan da gelişim göstermelerini desteklemektedir.

Mrt

28 Mart 2024 tarihinde, okulumuzda akademisyen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş güvenliği uzmanlığı ve iş yeri hekimliği eğiticisi Selami Turhan tarafından "Akademik Gelişim ve İş Sağlığı Güvenliği" konulu bir seminer düzenlendi.

Mrt

26 Mart 2024 tarihinde, Marmaris Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Marmaris Emniyet Müdürlüğü Siberay Ekibi tarafından düzenlenen "Güvenli İnternet Kullanımı" konferansına katıldı. Konferans, okulun konferans salonunda gerçekleşti ve yoğun ilgi gördü.

Mrt

21 Mart 2024 tarihinde İçmelerde düzenlenen Orman Haftası kapsamındaki fidan dikim etkinliğine Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 2 öğretmen ve 12 öğrenci ile katılım sağladık. Etkinliğe Marmaris'te bulunan okullar, devlet kuruluşları ve sivil toplum örgütleri de katıldı.

Mrt

Marmaris Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri, 19 Mart 2024 tarihinde Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği işbirliği ile düzenlenen "Atıksız Mutfak ve Türk Mutfağı Workshop" etkinliğinde usta isimlerle bir araya geldi.

Etkinliğe, Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği Başkanı Çetin DENİZ, Başkan Yardımcısı Halil ÇANDIR, Danışma Kurulu Üyesi Yaşar BAYAR, Ar-Ge Başkanı Mustafa ULUKSAR, Danışma Şefi Tufan KESER ve Yönetim Kurulu Üyesi Umut GÖK katıldı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü anmak için okulumuz Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program 18 Mart 2024 tarihinde coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Mrt

Okulumuz öğrencisi Esin ÜSTÜNDAĞ, İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. Yılı münasebetiyle ilçemizde yapılan 400 metre koşu yarışmasında lise kızlar kategorisinde 3. olarak büyük bir başarı elde etti.

Yarışmaya ilçe genelindeki liselerden onlarca öğrenci katıldı. Esin ÜSTÜNDAĞ, tüm rakiplerini geride bırakarak 3. olmayı başardı. Bu başarısıyla hem okulumuzu hem de ilçemizi gururlandırdı.

Mrt

12 Mart 2024 tarihinde, İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümü okulumuzda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Mrt

Okulumuz Öğrencileri "News Ai Spectrum" ile Yapay Zekayı Tanıtıyor!

eTwinning Proje Grubu Öğrencilerimiz, "News Ai Spectrum" isimli eTwinning projemiz kapsamında hazırladıkları afiş sunumuyla yapay zekayı tanıtıyorlar.

Bu proje ile öğrencilerimiz, yapay zekanın temellerini, farklı alanlarda kullanımını ve gelecekteki potansiyelini araştırıyor ve öğreniyorlar. Afiş sunumları da bu çalışmalarının bir parçası olarak hazırlandı.

Sunumlarda:

• Yapay zekanın tanımı ve tarihi
  • Yapay zekanın farklı alanlarda kullanımı (örneğin: sağlık, eğitim, üretim)
  • Yapay zekanın gelecekteki potansiyeli ve olası etkileri
  • Yapay zekanın etik boyutu

gibi konular ele alınıyor.

Öğrencilerimiz, hazırladıkları afiş sunumlarını:

• Okulumuzda düzenlenecek olan bir sergide
  • Sosyal medya hesaplarında
  • Yerel ve ulusal düzeydeki eTwinning etkinliklerinde

paylaşarak yapay zekayı daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlıyorlar.

"News Ai Spectrum" projesi:

• Öğrencilerimizin yapay zeka hakkında bilgi ve farkındalıklarını artırmayı
  • Eleştirel düşünme ve araştırma becerilerini geliştirmeyi
  • Yaratıcı ve özgün içerik üretmelerini teşvik etmeyi
  • Farklı ülkelerden öğrencilerle iş birliği yapmalarını ve iletişim becerilerini geliştirmeyi

amaçlamaktadır.

Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek için:

• Okulumuzun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • eTwinning projemizin sayfasına göz atabilirsiniz.
  • Sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Okulumuz eTwinning Proje Grubu Öğrencilerini ve "News Ai Spectrum" projesini tebrik ederiz!

Mrt

Marmaris Halit Narin Nesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin iş hayatına adım atmadan önce iş sağlığı ve güvenliği bilincini geliştirmek amacıyla bir eğitim programı düzenledi.

Şbt

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi kapsamında 9-A yiyecek sınıfı öğrenci ve velileri, Yiyecek İçecek Atölyesi'nde keyifli bir uygulama gerçekleştirdiler. Bu buluşmada öğrenciler ve velileri, birlikte lezzetli yiyecekler hazırladılar ve keyifli bir öğle yemeği yediler.

Şbt

Türkiye-Hırvatistan ortaklığıyla gerçekleştirilen "News Ai Spectrum" isimli  eTwinning projemiz ingilizce öğretmenimiz Burcu KALENDER KONDU yürütücülüğunde okulumuz proje grubu öğrencilerinin aktif katılımlarıyla başarılı bir şekilde sürdürülmektedir.

Şbt

Okulumuzda, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin dijital ortamda daha güvenli olabilmeleri için e-Güvenlik farkındalığı çalışmaları yapıldı.

Rehber Öğretmenimiz Burcu SÖNMEZ'in sunumuyla gerçekleşen e-Güvenlik toplantısında, internetin ve dijital araçların bilinçli ve güvenli kullanımıyla ilgili bilgiler verildi. Siber zorbalık, kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık gibi dijital ortamda karşılaşılabilecek riskler ve bu risklerden korunma yolları ele alındı.

Toplantıda ayrıca, e-Güvenlik ile ilgili hazırlanan bilgilendirici broşürler de katılımcılara dağıtıldı.

Okulumuzda yürütülen e-Güvenlik çalışmalarıyla, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin dijital ortamda daha bilinçli ve güvenli bir şekilde hareket etmeleri amaçlanıyor.

Şbt

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi kapsamında Yiyecek İçecek Atölyesinde 9-A yiyecek sınıfı öğrenci ve velileri uygulama yapmışlardır.