Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Öğrencilerimize Akıllı İlaç Kullanımı Eğitimi

Marmaris, 8 Mayıs 2024 - Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından bugün okulumuzda öğrencilere yönelik "Akıllı İlaç Kullanımı" konulu bir sunum yapıldı. Sunumda, ilacın ne olduğu, nasıl kullanılması gerektiği, ilaçların yan etkileri ve ilaçlarla ilgili dikkat edilmesi gerekenler gibi konularda bilgiler verildi.

Eğitimde konuşan uzman hekim, ilaçların bilinçsiz ve yanlış kullanımı sonucunda ortaya çıkan sağlık sorunlarına dikkat çekti. "İlaçlar, doğru kullanıldığında hayat kurtarıcı olabilir. Ancak yanlış kullanıldığında ise ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, ilaç kullanırken doktorlarımızın ve eczacılarımızın talimatlarına uymamız çok önemlidir." dedi.

Sunumda ayrıca, öğrencilere ilaç kullanımıyla ilgili soru sorma imkanı da verildi. Öğrenciler, ilaç kullanımıyla ilgili merak ettikleri soruları sordular.

08-05-202408-05-202408-05-202408-05-2024

Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 15:15 - Görüntülenme: 20