Ock

Ülkemizde 18 yaş altında 30.000 dolayında Tip 1 diyabetli çocuk bulunmakta ve bunların en az 23.000'nini okul çağındaki çocuklar oluşturmaktadır.

Günümüzde Tip 1 diyabetli çocukların tedavisinde günde 6-10 kez kan şekeri ölçümü ya da sensörle sürekli glukoz izlemi ve bu bilgilere dayalı olarak günde 4 kez insülin enjeksiyonu veya insülin pompa tedavisi kullanılmaktadır. Tip 1 diyabetli çocuklar tedavinin gerekleri yapıldığında normal ve başarılı bir ömür sürdürebilmektedir.

Bunun için çocuk diyabet ekipleri, aileler, öğretmenler arasında iş birliği yapılması gerekmektedir.

Diyabetli çocuklar haftada en az 30 saatlerini okulda geçirmekte ve tedavilerinin kesintisiz sürmesi yanında kendi akranları gibi bütün okul aktivitelerine katılmaları için öğretmenlerinin desteğine ihtiyaç duymaktadır. Öte yandan günümüzde, öğretmenlerin diyabet tedavisindeki rolü giderek artmaktadır. Öğretmenler, kan şekeri düşüklüğünde ve diğer acil durumlarda ne yapmaları gerektiği konusunda eğitim almalıdır.

Ayrıca diyabetli çocukların gerektiğinde ara öğünlerini almaları, insülinlerini yapmaları için kolaylık sağlanmalı ve arkadaşları ile uyumlu ve ayrımcılığa uğramadan bir okul yaşamı sürmeleri için çaba gösterilmelidir.

Okulda Diyabet Programı Sunusu için Tıklayınız.

Ock

Veli ve Öğrencilerimize e güvenlik eğitimi, kurum çalışanlarının, bilgisayar, mobil cihaz veya ofis yazıcıları gibi bilgi sistemleri kaynaklarını ev ortamında, iş yerinde veya ofis dışında kullanırken dikkat etmeleri gereken noktaları anlatmaktadır. Çalışanların güvenlik zafiyeti oluşturabilecek eylemler ve siber güvenlik tehditleri hakkında bilgilendirilmeleri sağlanır ve her bölüm sonunda gerçek hayat senaryolarına dayanan pekiştirme soruları ile katılımcının konuyu daha iyi kavraması sağlandı.

Ock

10/01/2023 salı  günü okulumuzun son sınıf öğrencilerinin üniversitede tercih edecekleri bölümleri tanımaları  amacıyla Muğla Üniversitesi Merkez Yerleşkesine  inceleme gezisi yapıldı.

Ara

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN FİDAN DİKİMİNE KATILIM SAĞLANDI.

Ara

1-5 ARALIK 112 SAĞLIK ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI KAPSAMINDA, MARMARİS İLÇE SAĞLIK HİZLETLERİ TARAFINDAN OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA TANITIM FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kas

Okulumuz Konferans Salonunda 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Senebaşı Veli Toplantısını 03/11/2022 tarihinde gerçekleştirdik. Toplantıda 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzda görev alacak Okul Aile Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu ile  yetkili organlar seçildi. Önümüzdeki döneme ait eğitim planlamaları yapıldı.

Haz

Okulumuzdan mezun olan özel eğitim öğrencimizin mezuniyet töreni okul arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli aktivitelerle yapıldı. Mezuniyet töreni karne merasiminin ardından son buldu.

Ara

Okulumuz Kimya Öğretmeni Olcay OĞUZ' un liderliğinde Tübitak 4006 Bilim Fuarını gerçekleştirdik.

Tübitak  4006  Bilim Fuarı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sibel KISA , şube müdürlerimiz, okul müdürleri ve ilçemizde bulunan okullarımızdan gelen  gelen öğrenci temsilcilerinin katılımlarıyla yapıldı.

Emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz bünyesinde bulunan kütüphanemize yeni eklentiler  yapıldı. Kütüphanemizin  fiziksel görüntüsünün yanında, yürütülen yeni  çalışmalarla mevcut kitap sayısının artırılması çalışmaları sürdürülmektedir.

Bu bağlamda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sibel KISA, şube müdürlerimiz ve ve  Okul Müdürlerinin katılımıyla açılışı yapıldı.

Kas

Okulumuz futbol takımına yapacağı müsabakalarda başarılar diliyoruz.

Ekm

"Eğitimde İyi Örnekler Yarışması" Özel Eğitim Öğrencileriyle Sanat Terapi" projemiz, Eğitime Erişim Kategorisi ikincisi olmuştur.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Erasmus+ K102-E064FED1 form kimlik nolu "Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda" projesi kapsamında, Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminde görevli Öğretmen Semra AYATA tarafından, 01 Nisan 2021 Perşembe günü saat 10.00'da, ekli listede bilgileri yer alan Öğretmenlere yönelik eTwinning bilgilendirme ve portal kullanımı konularında, online (Çevrim içi) eğitim verilmiştir.